To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

vrijdag 24 april 2009

Maand lang geen doorgaand verkeer op de Veemarkt

Geen verkeer toegestaan tussen de Twaalf Apostelenstraat en St-Janslaan (Dexia bank).

Op maandag 27 april start de firma Stadsbader, in opdracht van de tijdelijke vereniging St. Janspoort, met wegeniswerken aan de Veemarkt. Wegens de aard van de werken is er tijdens de uitvoering ervan geen verkeer mogelijk in de werfzone. Deze zone situeert zich tussen de Twaalf Apostelenstraat en St-Janslaan (Dexia bank). Aanvankelijk zouden de werken twee en een halve maand duren. Maar de stad Kortrijk heeft er bij de tijdelijke vereniging sterk op aangedrongen om de duur van deze werken zo beperkt mogelijk te houden. Met resultaat, want op 29 mei – na een maand dus – zullen de werken beëindigd zijn.

Alle betrokken partijen hebben dan ook gezocht naar alternatieven om tijdens deze werken verkeer op Veemarkt toe te laten. Maar geen enkel voorstel kon weerhouden worden uit veiligheidsredenen. Er moet zo diep gewerkt worden aan de rioleringen dat het absoluut niet veilig is om daar verkeer toe te laten. Deze rioleringswerken zijn nu absoluut noodzakelijk. Pas als dit cruciaal punt klaar is kan er gewerkt worden aan de rioleringen in de Zwevegemsestraat richting rotonde en Oudenaardsesteenweg.

De verkeerspolitie heeft wegomlegging voorzien:
omleiding: bewegwijzering naar station

Vanuit omgeving Gentsepoort/Gentsesteenweg:
Min. Liebaertlaan - B. Vercruysselaan - Brugsestraat - Meensestraat - rotonde Euroshop - B. Lambrechtlaan - Kluifrotonde - Zandstraat - Conservatoriumplein - Tolstraat.

Vanuit omgeving Groeningelaan/Veldstraat/H. Verriestlaan/Wandelingstraat:
Gr. Boudewijn IX-laan - F. Van de Elzaslaan - Toekomststraat - Doorniksewijk - Schouwburgplein - B. Reynaertstraat.

bron: http://www.kortrijkbereikbaar.be/

Geen opmerkingen: