To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 27 september 2010

Open Bedrijvendag 2010

Op zondag 3 oktober neemt K in Kortrijk deel aan de Openbedrijvendag. Die dag kan je deelnemen een unieke rondleiding in de wandelgangen van het shoppingcenter in het hart van Kortrijk.

Op de grote ledwalls van Forumtv krijgt elke bezoeker een film te zien rond de realisatie van het project, van bij de graafwerken in 2007 tot de constructie die we nu kennen.

Daarnaast kan je als bezoeker kiezen tussen een rondleiding met gids of... een vrije wandeling doorheen verschillende technische- en nutsruimtes van K in Kortrijk. Naast het unieke concept, ontworpen om de toegang van klanten en de levering van goederen te voorzien, krijg je ook informatie over de speciale dakconstructie, de verschillende installaties en de afvalverwerking.

Ook met de beveiliging en de brandveiligheid van het winkelcentrum maak je kennis. Je kom alles te weten over hoe evacuatie van klanten zou gebeuren in dit ultramoderne concept.

Interesse in de perfecte integratie van duurzame materialen en designelementen zoals de opvallende donutverlichting ter hoogte van niveau 2? Dan moet je zeker es binnenspringen op 3 oktober naar Kortrijk om je te laten onderdompelen in de ongekende wereld achter de coulissen van het meest recente shoppingcentrum van Vlaanderen.


Meer info op: http://www.openbedrijvendag.be/

Of voor K in Kortrijk op : http://www.facebook.com/event.php?eid=158668814146535

Lancering WRC2010

De World Rally Championship 2010 game staat voor veel gamers hoog op hun verlanglijstje. De spelreeks bestaat al een tijdje en heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd. Deze keer wordt de titel voor de eerste maal op de next-gen consoles uitgebracht, wat er voor zorgt dat gamers zich bijna echte rallypiloten zullen voelen. Vooral de realistische besturing, perfect nagemaakte circuits en het feit dat het spel de off...iciële FIA licentie met zich mee heeft, zorgt ervoor dat rallyfanaten over de hele wereld uitkijken naar de eerste week van oktober.

Om deze mijlpaal in racing games te vieren, kunnen gamers zich op 2 oktober volledig uitleven in het shopping center K te Kortrijk. Brizamila, Monster Energy, ForumTV en CHIEF gaan van deze lancering een onvergetelijk feest maken. Naast het feit dat de game ter plaatse te koop zal zijn, kunnen gamers de beste virtuele racers van de Benelux aan de tand voelen. Zij maken deel uit van het LowLandLions racing team en zullen ter plaatse zijn om tips te geven. Zo kunnen ze aantonen dat de nieuwe WRC game wel erg dicht bij de realiteit aanleunt. Dat wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de professionele Playseats, die iedereen ter plekke kan uitproberen. In een rallyzetel, met een stuur in je handen, je voet op het gaspedaal en een groot scherm voor je neus, komt al dat racegeweld pas echt tot leven.

Voor de beste racers uit het publiek zou twee oktober zelfs een winstgevende dag kunnen worden. Na de voorstelling van de game via enkele racers van het LowLandLions team om 14 uur, wordt er een WRC toernooi op poten gezet. De gamers die het snelst door de bochten scheuren, zullen met een mooi prijzenpakket huiswaarts keren. De eerste plaats telt net zoals in rally het meest en daarom is de hoofdprijs wel erg speciaal. De winnaar gaat aan de haal met zijn eigen gewicht in Monster Energy drinks, een prijzenpakket en een EPSON gaming projector. De tweede en derde plek krijgen respectievelijk een PC 360 headset van Sennheiser en de WRC 2010 game zelf.

Meer info op: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=151867068180728

vrijdag 24 september 2010

Komst Club naar K veroorzaakt onrust

De komst van boek- en papierwinkel Club naar K veroorzaakt onrust bij de Standaard Boekhandel die er zit. 'Er zijn vooraf afspraken gemaakt met K, maar we zullen toch goed toezien op wat Club er zal verkopen', zegt Geert Schotte van Standaard Boekhandel.

Het is voor het eerst sedert de opening van winkelcentrum K dat er enige onrust merkbaar is bij een handelaar met een winkel in K. Filip Vandendriessche, zaakvoerder van Standaard Boekhandel in K, is er niet helemaal gerust in nu hij vernam dat boek- en papierwinkel Club ook een vestiging zal openen in K.

'Het kan toch niet de bedoeling zijn dat Club kranten of tijdschriften gaat verkopen zoals die dat elders ook doet', zegt Vandendriessche. 'Met schoolartikelen ligt het anders, daar vangen we zelf amper wat mee aan.'

Volgens Geert Schotte, lid van het directiecomité en dus een van de grote bazen van Standaard Boekhandel in Vlaanderen, is er alleszins op het hoogste niveau niet al te veel onrust. 'Toen we beslisten om een vestiging te openen in K zijn er met het management van K bepaalde afspraken gemaakt. Details ga ik je daarover niet geven, maar het is duidelijk dat het onder meer over de verkoop van bepaalde artikelen gaat. Zo lijkt het me toch wel duidelijk dat er in een winkelcentrum met niet meer dan 85winkels slechts één winkel kranten en tijdschriften kan aanbieden. En dat zijn wij. Met de verkoop van boeken ligt het anders. Op dat punt maak ik me niet te veel zorgen over de komst van Club. Standaard Boekhandel beschikt hoedanook over een breder assortiment en voor de rest mag er toch ook enige concurrentie spelen.'

90 vierkante meter

Kan manager Peter Verlinden, die voor projectontwikkelaar Foruminvest mee rond de tafel zat in de onderhandelingen voor K, enige verduidelijking brengen over wat Club al dan niet zal mogen verkopen? En weet hij iets over de onrust bij de Standaard Boekhandel? Zijn reactie is kort. 'Ik zit nu in een meeting. Bel me morgen eens terug', luidt het.

In elk geval zal het aanbod bij Club toch eerder beperkt zijn, want het te betrekken pand -op de eerste verdieping schuin tegenover Panos- is maar 90vierkante meter groot. Ter vergelijking: de Standaard Boekhandel zit in een winkelruimte van 500vierkante meter.

Intussen blijft het aantal winkels in K verder toenemen. Onlangs opende modezaak Canvas er een tweede vestiging voor vrouwen en op 1oktober gaat horecazaak K-Break er open. Ook komt er op de bovenverdieping een nieuwe speelhoek. Volgens shopmanager Dominique Desmeytere blijven er nu nog een vijftal panden vrij. 'Die krijgen een basisinrichting zodat we ze tijdelijk kunnen verhuren.'


bron: www.nieuwsblad.be

donderdag 23 september 2010

Klant is Koning in K

Op zaterdag 25 september 2010 is het dag van de klant. Iedereen is die dag Koning in K. Heel wat winkels verwennen je met een extra verrassing. Kom zeker eens langs.

woensdag 15 september 2010

Luchtfoto K in Kortrijk

Een mooie luchtfoto van K in Kortrijk en Kortrijk centrum genomen door Maarten Vanwalle vanuit een luchtballon:

Klik op de foto om hem in originele resolutie te zien.

zondag 12 september 2010

Foto's Escuela del Ballet Folklorico de México

vrijdag 10 september 2010

Win een nieuwe outfit voor je sportteam/ploeg

Morgen, 11/09, stellen heel wat sportclubs zichzelf voor op de Grote Markt van Kortrijk. Je kan voor je ploeg of team een volledig nieuwe outfit winnen dankzij ForumTV! Wat moet je hiervoor doen? Maak een tof, leuk of grappig filmpje met je team in de hoofdrol. Zet dit filmpje op de site van ForumTV (www.forumtv.com) en stuur ons de link en alle namen + emailadressen van de teamleden door naar info@k-in-kortrijk.be . Eind oktober maken we dan het winnende team bekend die een nieuwe outfit heeft gewonnen!

woensdag 8 september 2010

Escuela del Ballet Folklórico de México

Op zaterdagnamiddag 11 september 2010 komt "Escuela del Ballet Folklórico de México" optreden in "K in Kortrijk". Optreden start vanaf 14u30.