To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zondag 28 februari 2010

Nieuwe code!

Daarnet werd de kaap van 2000 aanwezigen bereikt op het facebookevenement voor de opening van "K in Kortrijk".
Er kan dus een nieuwe code worden vrijgegeven:
De Facebookcode is V125
Ga naar http://www.k-in-kortrijk.be/ en geef deze code snel in.

Veel succes met de zoektocht naar de andere codes!

Maak je ook snel fan van "K in Kortrijk" en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Kortrijk heeft natuurlijk ook meer te bieden dan alleen "K In Kortrijk". Er zijn nog heel veel andere winkels in Kortrijk. Blijf op de hoogte van het shopnieuws in Kortrijk en wordt fan van "Shop in Kortrijk".

Nog 11 dagen...



vrijdag 26 februari 2010

Oproep: Foto's

Tijdens de openingsvierdaagse worden tal van specials georganiseerd.

Iedereen die wil kan zelf in beeld komen tijdens een fotospecial op het torengebouw van K in Kortrijk.
Wil je jezelf in het groot zien tijdens de openingsvierdaagse, stuur dan als de bliksem een leuke, duidelijke foto van jezelf door naar k-in-kortrijk at dicton.be.
Vergeet dan niet jezelf te komen bekijken tijdens de openingsvierdaagse :-)

Je kan nog altijd laten weten via Facebook dat je komt. Indien er 2000 personen op aanwezig staan, krijg je nog een extra code voor de wedstrijd. Zet jezelf dus zeker op aanwezig en niet op "misschien aanwezig".

Nog 13 keer slapen



De grootste ledwall binnen, de andere 2 binnen hangen er intussen ook:


donderdag 25 februari 2010

Bomen op dak torengebouw

Het werk dat enkele weken geleden uitgesteld moest worden omwille van de vorst kon vandaag dan toch plaatsvinden:




De pijnbomen wegen elk zo een 1500kg, zijn 5 tot 6 meter hoog en hebben een kruindiameter van 3 tot 5 meter.

Promoteam deelt uit

Vanaf 27 februari kan je een shoppingbag krijgen met daarin een chequeboek vol kortingen, promoties, acties en verrassingen. Deze chequeboek bevat meer dan 120 actiebonnen : kortingen en geschenken u aangeboden door vele handelaars uit de binnenstad en daarbuiten en K in Kortrijk!
Vraag je shoppingbag met chequeboekje aan het promoteam dat je in het weekend in de stad zal aantreffen. Vanaf 11 maart om 9u kan je dan bij alle handelaren terecht en beleef je niet enkel een schitterende shoppingervaring, maar ook je portemonee zal er wel bij varen. Naast dit schitterende commerciële aanbod gonst het tijdens de vierdaagse in en rond "K in Kortrijk" van de activiteiten en evenementen.

Een reden om dit weekend al eens af te zakken naar het Kortrijkse stadcentrum!

woensdag 24 februari 2010

Vier extra parkings in openingsweekend K

Voor het openingsweekend van het winkelcentrum K in Kortrijk, vanaf 11 maart, worden alvast vier extra randparkings ingericht. Maar de stad roept vooral op om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

De extra randparkings komen aan De Pottelberg, De Wembley, de Vetex en Kortrijk Xpo. In totaal zullen de randparkings dan vijfduizend parkeerplaatsen tellen. Om het kwartier gaat van die parkings tijdens de openingsvierdaagse een gratis pendelbus naar het centrum. Fietsers kunnen hun tweewieler niet alleen kwijt in de stalling van het winkelcomplex, waar plaats is voor 450 fietsen, ook op de Veemarkt komt een tijdelijke stelplaats.

En wie met de bus komt shoppen, kan die tijdens de openingsdagen gratis nemen op Kortrijks grondgebied.

bron: www.wtv.be

dinsdag 23 februari 2010

Nederlandse Holding Maxeda lanceert nieuwe restaurantketen in België

De Nederlandse megaholding Maxeda heeft in België ambitieuze plannen voor zijn restaurantketen “La Place”. Na de opening van een eerste restaurant op de Antwerpse Meir, wordt de expansie in België onverminderd voortgezet overeenkomstig een goed onderbouwd businessplan.

Ons land wordt het eerste grote buitenlandse avontuur van Maxeda-dochter La Place. “In het tweede jaar na de opening, blijkt het restaurant in Antwerpen al winstgevend,” zegt Droes Prinsen namens de restaurantketen. “Gezien die meevallende ervaring, is België een absolute topprioriteit. De komende jaren willen we tot tien nieuwe openingen overgaan. We zullen dat stap voor stap doen en telkens op uitstekende locaties waar veel mensen komen.”

La Place zal straks zijn tweede Belgische restaurant openen in het prestigieuze nieuwe winkelcentrum “K in Kortrijk”, dat op 11 maart zijn deuren opent. Op een ruimte van 700 vierkante meter zal er plaats zijn voor 360 stoelen (100 buiten, 260 binnen). Maxeda haalt per nieuw restaurant zo’n investeringsbedrag van circa 1 miljoen euro boven. In Kortrijk kunnen meteen vijftig mensen voltijds aan de slag. In de komende jaren moeten andere grote of middelgrote steden een La Place restaurant krijgen.

De sfeervolle La Place-restaurants mikken met een combinatie van vers aanbod (“vanmiddag op het land, morgen in het restaurant”) op een breed publiek. In Nederland telt La Place 200 horeca-vestigingen (waaronder 85 soortgelijke restaurants als die in België), 35 miljoen gasten en 4500 medewerkers. Daarmee is het in Nederland -op één plaats na- marktleider in de horeca.

Holding en moederbedrijf Maxeda is bepaald geen kleine jongen. Maxeda controleert grote retailnamen zoals de ook bij ons welbekende winkelketens M&S Mode, Hema, Brico of Hunkemöller.

bron: www.trends.be

zaterdag 20 februari 2010

Verdien een extra code!

De zoektocht naar de codes is volop gestart. Als je een code gevonden hebt, kan je deze ingeven op de website: www.k-in-kortrijk.be.
Blijf alle media (kranten, internet, TV, folders, ...) de komende weken goed volgen om deze codes te vinden en extra kansen te hebben om één van de prachtige prijzen te winnen.

Maar K in Kortrijk zal ook een code via Facebook weggeven.
Hoe kan je deze bekomen?
Op facebook is er een evenement voor de openingsvierdaagse van K in Kortrijk. Op dit ogenblik hebben reeds meer dan 1000 mensen aangegeven om aanwezig te zijn. Indien dit aantal op meer dan 2000 komt, dan zal één codes via deze blog/Facebook worden bekend gemaakt. Nodig dus zoveel mogelijk vrienden en familie uit op dit facebookevenement voor de opening van K.
(Open het facebookevenement, klik rechts op "anderen uitnodigen", klik al je vrienden aan en verstuur!)

Nog iets meer dan 500personen nodig op facebook! Iedereen blijven mensen uitnodigen. Ook zou iedereen die zich op "misschien aanwezig" gezet heeft, dit moeten aanpassen naar aanwezig ;-)

vrijdag 19 februari 2010

Bij K in Kortrijk gaan jobs als zoete broodjes van de hand

Op de eerste jobbeurs voor jongeren Jonk! gingen de jobs bij K in Kortrijk als zoete broodjes van de hand. K raakt stilaan vol. Kris Vanhee

De eerste jobbeurs voor jongeren in Kortrijk is een succes. Heel wat jongeren kregen zelfs een concreet aanbod voor werk. 'En dat was ook de bedoeling', zegt Bruno Messiaen, coördinator van de beurs Jonk! 'We wilden in de eerste plaats de jongeren bereiken en daar zijn we in geslaagd. Ten tweede wilden we hen niet zomaar laten solliciteren. Er moesten ook jobs worden aangeboden door onze partners. Zo waren er een 25-tal vacatures in de bouwsector en konden we de resterende jobs in K in Kortrijk aanbieden. Ook de aanwezige interimbureaus hadden vacatures.'

Lieslot Vermeulen van de VDAB houdt zich speciaal bezig met de jobs die in K in Kortrijk nog vacant zijn. Er komen daar 800 tewerkstellingsplaatsen. De VDAB vult daar ongeveer de helft van in.

Lieslot Vermeulen: 'We zijn er sinds januari 2008 over beginnen nadenken. Ondertussen zijn er al heel wat jobs ingevuld. Het gaat helemaal niet moeilijk, zoals soms wordt beweerd. Vandaag hebben we nog 67 vacatures in aanbieding, verspreid over 45 handelaars. Er komen echter nog regelmatig jobs bij. Recent nog een twintigtal. De nieuwe kapperszaak Le barbier de Michel Dervyn bijvoorbeeld zoekt dringend acht kappers die kunnen starten op 11maart. In K in kortrijk komen ook drie kiosken waar je wafels, ijs en dies meer kunt krijgen. Ook daarvoor zoeken we nu nog een tiental mensen.'

'In K gaan straks veel jonge mensen aan de slag. Tot nu vonden vooral mannen werk, bijvoorbeeld bij elektroketen Saturn, maar nu zijn de kledingzaken op zoek naar vrouwelijke bedienden. De aanwervingen lopen echt vlot.'

Op het nummer 0800 0061 kun je terecht met vragen over tewerkstelling bij K in Kortrijk en elders.

bron: www.nieuwsblad.be

woensdag 17 februari 2010

Belgacom verlaat Pottelberg en huist vanaf 11 maart op eerste verdieping van ‘K in Kortrijk’

“Telefonie terug in stadscentrum!”

Op de eerste verdieping van ‘K in Kortrijk’ opent Belgacom op donderdag 11 maart zijn fonkelnieuwe shop. Speciaal aan deze ruimte is dat zij straks het enige aanspreekpunt voor telefonieaangelegenheden van Belgacom in Kortrijk zal zijn. “Maandag 8 maart is namelijk onze laatste werkdag in het Bouwcentrum Pottelberg langs de Engelse Wandeling,” legt shop manager Eddy Mahieu (50) uit. “Dinsdag 9 en woensdag 10 maart verhuizen wij van onze 600 m² tellende winkel op de Pottelberg naar pand 54 van “K in Kortrijk’. Daar beschikken wij over een nuttige oppervlakte van 230 m² om al onze klanten oplossingen voor telefonievragen te bieden. Waar wij aan het Bouwcentrum Pottelberg dagelijks 350 tot 400 personen over de vloer krijgen, verwachten wij in ‘K in Kortrijk’ tussen de 1.000 en de 1.500 mensen per dag. Behalve een ‘vraagpubliek’, zullen wij in ‘K in Kortrijk’ ook een ‘kijk- en kooppubliek’ hebben. Bovendien komt Belgacom tegemoet aan de vraag van veel mensen om ons weer in het stadscentrum te vestigen.”

“Allereerst kunnen de mensen in onze nieuwe vestiging terecht voor de aankoop van telefoontoestellen,” overloopt Eddy Mahieu de mogelijkheden. “Je hebt keuze tussen ruim 25 types van vaste telefoontoestellen en zowat 80 soorten gsm’s. Ons business centrum verhuist ook mee naar K. Dit wil zeggen dat de zelfstandigen, van kleine kmo’s tot grote bedrijven, bij ons advies en dienstverlening krijgen voor specifieke situaties rond vaste en mobiele telefonie, gewoon internet en internet via gsm of laptop, het beveiligen van internetaansluitingen en het bewaren van gegevens. Individuele personen en gezinnen hebben uiteraard gelijkaardige vragen, maar dan voor privaat gebruik. Ook zij zijn bij ons van harte welgekomen. In dat verband zijn wij ervan overtuigd dat voornamelijk de Kortrijkse senioren daar gelukkig mee zullen zijn. Want toen wij in 1998 onze winkel langs de Doorniksestraat verlieten om naar de Pottelberg te komen, namen veel mensen ons dit niet echt in dank af.”

...

“Als gevestigde waarde kon Belgacom onmogelijk uit een opportuniteit als ‘K in Kortrijk’ wegblijven,” voegt Eddy Mahieu er nog aan toe. “Sinds zes maanden zeggen wij het in het Bouwcentrum Pottelberg aan al onze klanten door. Iedereen reageert positief. Want in ‘K in Kortrijk’ zullen wij vlotter met de bus en de trein bereikbaar zijn. De ondergrondse parking zal 1.100 betalende plaatsen tellen. Er zal tevens een omvangrijke fietsenstalling voorhanden zijn.”
“Voor mij persoonlijk is de verhuizing van Belgacom naar ‘K in Kortrijk’ alvast de grootste uitdaging in die 32 jaar dat ik bij Belgacom werk,” besluit de shopmanager. “Het zal voor mijn zeven medewerkers, twee nieuwe krachten en mezelf
een grote aanpassing zijn. Want door de verruiming van de openingsuren, zullen wij in ploegen moeten werken. Ik vermoed dat wij op werkdagen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat het meeste volk zullen hebben, naar analogie met het grote winkelcentrum in Wijnegem. Inzake dienstverlening zal de lat nog hoger liggen.”

Lees het volledige artikel in de buurtkrant ‘Nieuws van de Maand’ van het buurtcentrum Achturenhuis, OCMW Kortrijk.

dinsdag 16 februari 2010

Dynamische borden tonen je de vlotste weg naar parking

Wie in Kortrijk moet zijn, zou binnenkort zonder veel moeite een parkeerplaats moeten vinden. En dat niet alleen, ook tot bij die plaats geraken, zou normaal gezien zonder hinder kunnen. De stad neemt daarvoor een nieuw parkeergeleidingssyteem in gebruik.

De 36 nieuwe parkeerborden in Kortrijk geven niet alleen informatie over de dichtstbijzijnde parkings, ook de beste manier om er te geraken wordt aangegeven. Ze detecteren hoe druk het overal is, en geven op basis daarvan advies. Andere steden kijken nu al over de schouder mee. Zo komen Gent, Turnhout en Mechelen straks een kijkje nemen in Kortrijk. Het systeem is wel een erg dure investering, maar het zou de bezetting van de ondergrondse parkings met 15% doen toenemen, zo blijkt in het buitenland.

Het parkeergeleidingssysteem moet de stad behoeden voor een verkeersinfarct als straks het grote winkelcomplex K in Kortrijk de deuren opent, maar tijdens het openingsweekend zelf zal het detectiesysteem voor het verkeer nog niet werken en zullen extra maatregelen nodig zijn.

bron: www.wtv.be

Wijngaardstraat opengebroken

Na 2 jaar vuil, modder, verzakkingen, ... in de Wijngaardstraat is deze nu helemaal opengebroken. Hopelijk ligt de nieuwe straat er vlug!

maandag 15 februari 2010

De wedstrijd : Wie opent K in Kortrijk ?

Tussen 15 februari en 09 maart 2010 kan je deelnemen aan de grote wedstrijd “Wie opent K in Kortrijk?”.

De bedoeling van het spel is heel eenvoudig en iedereen maakt evenveel kans om één van de prachtige prijzen in de wacht te slepen.

Vanaf 15 februari zie je op TV, in de krant, in de straat, op de bus, … publiciteit rond de opening van het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk. Bekijk de reclameboodschap aandachtig, want er staat een code op. Heb je de code ontdekt, surf dan naar www.k-in-kortrijk.be en vul het wedstrijdformulier eerst volledig en correct in. Daarna vul je de gevonden mediacode, antwoord je op eenvoudige vraagjes en je verstuurt alles.

En dan wordt het afwachten, want misschien open jij op 11 maart 2010, tijdens de officiële plechtigheid, het nieuwe winkelcentrum en kan je een van de prachtige prijzen in de wacht slepen. Alle prijzen vind je trouwens ook op de site terug.

Wil je je kansen verhogen? Dat kan. Hou gedurende de hele periode alle media nauwkeurig in de gaten. Ook zij hebben misschien een eigen code.
Heb je ook die ontdekt, dan kan je opnieuw meespelen, maar dan met de nieuwe code. Pas op, je kan dus met dezelfde code slechts één keer meespelen!!!

Hoe beter je alle media volgt, hoe meer kans je hebt om mee te spelen en hoe groter de kans is om te winnen.

vrijdag 12 februari 2010

Nog geen bomen op torengebouw K

Er was gisteren een spectaculaire werk gepland op het het torengebouw naast het winkelcentrum K, maar door het vriesweer is dat uitgesteld tot 25februari.

In opdracht van de vereniging De Wijngaard zou aannemer Desauw met een mobiele kraan vier 5 tot 6meter hoge bomen plaatsen bovenop het 46meter hoge torengebouw. Ook op het winkelcentrum K moeten er zeven bomen komen.

bron: www.nieuwsblad.be

donderdag 11 februari 2010

Nog 4 weken...

Binnen 4 weken opent K in Kortrijk feestelijk de deuren.
Laat alvast via Facebook weten of je komt naar het openingsweekend.

Ben je al fan van K in Kortrijk op Facebook?

Volgende week wordt de website www.k-in-kortrijk.be officieel gelanceerd en start de grote zoektocht naar de Mystery Guest die K in Kortrijk zal openen.
Wie denk je dat K in Kortrijk zal openen op 11 maart? Zal het echt Bono van U2 worden? Of Yves Leterme zoals velen op ForumTV denken? Of Clouseau? Of ...? Laat het nu al weten via de "reacties" hieronder.

woensdag 10 februari 2010

"Winkelcentrum K loopt geen vertraging op"

Foruminvest ontkent met klem de geruchten dat het winkelcentrum K, in het het centrum van Kortrijk, niet af zal zijn tegen de opening op 11 maart. Wellicht zullen de flats boven het centrum nog moeten afgewerkt worden, maar het winkelgedeelte en de omliggende straten zullen klaar zijn, klinkt het.

bron: deredactie.be

K in Kortrijk zal niet volledig afgewerkt zijn voor opening

K in Kortrijk zal niet volledig afgewerkt zijn op 11maart, de dag van de grote opening. Toch is het verplaatsen van de openingsdatum geen optie.

Het werd al langer gefluisterd, maar nu is het duidelijk. K in Kortrijk raakt niet afgewerkt tegen het openingsweekend van 11maart.

De werken worden vandaag in een hels tempo uitgevoerd, maar er is nog veel te doen.

Pierre Iserbyt, bestuurder van Foruminvest dat K in Kortrijk bouwt, laat zich niet van de wijs brengen door het tijdsgebrek.
‘Ik heb al vele centra zien opengaan en me afgevraagd of we de deadline wel konden halen', zegt de voormalige Kortrijkzaan. ‘Telkens is gebleken dat alles op het laatste nippertje in zijn plooi viel. Er is dus geen sprake van de openingsdatum te verschuiven naar 24maart, zoals wordt beweerd. Het zou kunnen dat er een aantal dingen niet zijn afgewerkt. Daarom hebben we een afspraak gemaakt met de aannemers dat ze na de opening buiten de sluitingsuren en in het weekend nog aan de slag kunnen. Er zijn bijvoorbeeld nog een aantal panden die niet zijn ingevuld of waarvan de huurders nog maar recent getekend hebben. Het spreekt voor zich dat die uitbaters met een tijdsgebrek kampen om de openingsdatum te halen. Daarom namen we al de maatregelen zoals gezegd. Bij de laatste rush wordt bijna dag en nacht gewerkt. Alleen een aantal individuele winkels zullen niet afgewerkt zijn. Saturn is deze week bijvoorbeeld nog volop bezig met het plaatsen van zijn toestellen. Het gonst van de bedrijvigheid in het centrum. En dat zal zo zijn tot het laatste moment, vrees ik.'

De mediacampagne van K in Kortrijk start op 15februari. Vanaf dan kan je raden wie de mysterieuze gast is die K in Kortrijk zal openen.

bron: www.nieuwsblad.be

zondag 7 februari 2010

Torengebouw



Door de afbraak van Parking Palace heb je nu een uniek zicht langs deze kant van het torengebouw.

donderdag 4 februari 2010

Heraanleg Veemarkt en omgeving

Men is gestart met de heraanleg van de Veemarkt tot aan het torengebouw en de omgeving errond:

Zo zijn we binnenkort hopelijk verlost van de modderstraten!

woensdag 3 februari 2010

Nog 36 dagen




De meeste winkels zijn volop bezig met de inrichting (alles afgeschermd zodat je dit niet goed kan zien). Bij sommige winkels is men toch al bezig met rekken plaatsen of staan de rekken klaar om geplaatst te worden.

dinsdag 2 februari 2010

Openingsuren

De winkels in K zullen open zijn van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 19u30 en op vrijdag tot 20u. Enkele zaken zullen ook op zondagvoormiddag klanten verwelkomen.
De ondergrondse parking van K in Kortrijk zal 24u/24u open zijn.

Nog een goeie 5 weken en K in Kortrijk opent op 11 maart de deuren voor iedereen!
Heel binnenkort zal je in verschillende media promotie vinden voor K. Houd deze goed in het oog want er zullen prachtige prijzen te winnen zijn, meer info volgt heel binnenkort!