To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zaterdag 30 mei 2009

Arbeiders fietsen naar bouwwerf shoppingcentrum K

Op zijn manier investeert het bedrijf Deneckere uit Kortrijk in mobiliteit. Frank Deneckere, bedrijfsleider: 'We zijn een belangrijke aannemer van het nieuwe shoppingcentrum K in Kortrijk (Foruminvest). Zopas hebben we tien moutainbikes gekocht. Daarmee zullen onze arbeiders zich langs de wegenwerken heen en tussen de verkeersopstoppingen door een weg naar de werf van K in Kortrijk banen. Zo moeten we maar één in plaats van vijf bestelwagens inzetten. Met dit kleinschalige, maar efficiënte initiatief willen we nog verder investeren in een groen imago, niet enkel voor klanten, maar ook voor de eigen medewerkers.' Deneckere is een installatiebedrijf van hernieuwbare energie.

bron: www.nieuwsblad.be

vrijdag 29 mei 2009

Veemarkt open, Wijngaardstraat bijna toe

De Veemarkt zou tegen het einde van de maand terug open gaan voor het doorgaand verkeer, de rijstrook ligt er dus het verkeer zal terug door kunnen. In de Wijngaardstraat derentegen kan je bijna niet meer door. De hekkens schuiven bijna dagelijks op en de werf neemt nu al 3/4 van de straat in beslag.Dat wordt hier weer drummen dit weekend met de Sinksefeesten :(.

donderdag 28 mei 2009

Overzicht werf K

Deze foto is deze vooravond genomen vanuit het bovenste verdiep van het torengebouw. Zo heb je een heel mooi zicht over de verschillende delen van de werf. (klik op de foto als je hem in hoge kwaliteit wil bekijken)Beetje ingezoomd op de koepel die men aan het plaatsen is:
De volgende dagen volgen er nog meer detailfoto's van de koepel en andere delen van de werf!

maandag 25 mei 2009

woensdag 20 mei 2009

Eerst foto's koepel

Hier zijn de eerste foto's van de koepel van K:

Met dank aan "Tevreden Buurtbewoner"

dinsdag 19 mei 2009

Zwevegemsestraat: laatste fase

Op maandag 18 mei 2009 start aannemer Aswebo met de volgende fase van de wegeniswerken van het doortochtproject. Hierin wordt de Zwevegemsepoort afgesloten voor het verkeer. Tevens zal de doorgang Spoorweglaan-Pluimstraat niet meer mogelijk zijn.

Hierdoor ontstaat een gewijzigde verkeerssituatie. Een overzicht:
- verkeer komende vanuit de Aalbeeksesteenweg met bestemming Gentsepoort wordt omgeleid via de Kluifrotonde, Burg. Lambrechtlaan, Meensesteenweg, Meensestraat, Brugsestraat, Burg. Vercruysselaan, Min. Liebaertlaan, Gentsepoort.

- verkeer komende vanuit de Zandstraat wordt omgeleid via de Min. Tacklaan, Doorniksewijk, Toekomststraat, F. Vd Elzaslaan, Gr. Boudewijn IX-laan, Wandelingstraat, Groeningelaan, Harelbeeksestraat, Gentsepoort.

- verkeer komende vanuit de Doorniksewijk met bestemming Gentsepoort wordt gestuurd langs de Toekomststraat, F. Vd Elzaslaan, Gr. Boudewijn IX-laan, Wandelingstraat, Groeningelaan, Harelbeeksestraat, Gentsepoort.

- verkeer komende van de Spoorweglaan met bestemming:
•Gentsepoort: voertuigen breder dan 2m20 via Stationsplein, K. Albertstraat, Robbeplein, H. Consciencestraat, Kluifrotonde, B. Lambrechtlaan, Meensesteenweg, Meensestraat, Brugsestraat, Burg. Vercruysselaan, Min. Liebaertlaan, Gentsepoort.
•Gentsepoort/Veemarkt: voertuigen smaller dan 2m20 via Stationsplein, Doornikselaan, St. Jorisstraat, Schouwburgplein, Doorniksestraat, Doorniksepoort, Doorniksewijk, Toekomststraat, F. Vd Elzaslaan, Gr. Boudewijn IX-laan, Wandelingstraat, Groeningelaan, Harelbeeksestraat, Gentsepoort.

- verkeer komende van de Gentsesteenweg, Min. Liebaertlaan met bestemming station:
•tot 29 mei 2009 via de Veldstraat, Wandelingstraat, Gr. Boudewijn IX-laan, F. Vd Elzaslaan, Toekomststraat, Doorniksewijk, Doorniksepoort, Min. Tacklaan, Zandstraat, Conservatoriumplein, Tolstraat.
•vanaf 29 mei 2009 (opening Veemarkt) via Veldstraat, Wandelingstraat, Veemarkt, Sint-Janslaan, Spoorweglaan, Doornikselaan, Stationsplein.
Voor fietsers en voetgangers zal er getracht worden om zoveel als mogelijk een verbinding te maken onder de spoorwegbrug in de Wandelweg. Datzelfde geldt voor de as Pluimstraat-Spoorweglaan.

De as Wandelweg (komende van Doorniksepoort) - St. Denijsestraat wordt voorlopig nog opengehouden voor alle verkeer.

bron: www.kortrijkbereikbaar.be

woensdag 13 mei 2009

Koepel

Deze week is men begonnen aan het plaatsen van de grote koepel bovenop het winkelcomplex. Deze gigantische koepel is een constructie van ongeveer 100 meter lang en 32 meter breed. Het is één van de grootste koepels in ons land, zelfs de koepels in Wijnegem Shoppingcenter zijn zo groot niet. De volledige constructie bestaat uit meer dan 1000 onderdelen en 700 ton staal. Op piekmomenten zullen tot 20 monteurs en lassers bezig zijn aan de koepel. De koepel zou moeten af zijn in ongeveer 8 weken tijd. Het glas wordt pas later in de koepel gemonteerd.

De stukken worden met 35 speciale transporten tot aan het winkelcomplex gebracht:Ik hoop je binnenkort meer foto's te kunnen geven van het eerste stuk dat gemonteerd is.

dinsdag 12 mei 2009

Foto's van open wervendag

Nog enkele foto's van tijdens de openwervendag van zondag 10 mei.
Zicht van op Parking Palace over het winkelcomplex:
Ook in de Sint-Jansstraat is het al in de hoogte kijken:

maandag 11 mei 2009

RISC-teams oefenen op werf van K

Reddingsteams hielden zaterdag een grote oefening op de terreinen van K in Kortrijk, in het centrum van de stad. Er waren ploegen van de hele regio.

RISC-teams van de brandweerkorpsen van Kortrijk, Anzegem, Avelgem, Harelbeke, Lendelede, Kuurne en Menen hielden zaterdag een grote zoneoefening op de werf van K in Kortrijk. Daar werden slachtoffers van op grote hoogte of uit diepe bouwputten op een veilige manier geëvacueerd.

De term RISC staat voor Rescue In Safe Conditions. Het oprichten van gespecialiseerde teams is een nieuwe trend op het vlak van reddingen. Daarbij horen onder meer interventies met gevaarlijke stoffen, duikersteams, enz.

Door de toenemende specialisatie binnen de werking van de brandweer zijn de diverse RISC-team opgericht. In het brandweerkorps van Kortrijk waren mensen bereid om een werkgroep Werken op Hoogte op te richten. Na een jaar opzoekingswerk rond opleidingsmogelijkheden, materieel, oefenterrein, kledij, enz gaf Kortrijk het startsein voor een RISC-team.

De oefening in K in Kortrijk verliep naar wens. Heel wat geïnteresseerden volgden de reddingswerken.

bron: www.nieuwsblad.be

Heb je foto's van deze oefening kunnen nemen? Mail ze dan door, dan komen ze hier op de site terecht.

zondag 10 mei 2009

Open wervendag

Vandaag zijn er naar schatting ongeveer 3000 kijklustigen komen opdagen voor de open wervendag rond K in Kortrijk. Op enkele plaatsen kreeg je uitleg over het project:
Voor deze unieke gelegenheid konden de bezoekers ook een kijkje nemen van boven op Parking Palace, net naast de toren op de Veemarkt:

Op het einde van het bezoek kreeg elke bezoeker een bonnetje om in lokale horeca in de buurt van de werf iets te gaan drinken. De terrasjes zaten dan ook overvol met dit mooie weer.

Hopelijk komt er binnen aanzienbare tijd nog eens een bezoekdag waar je op de werf zelf kan wandelen.

vrijdag 8 mei 2009

Zondag, open wervendag

Zondag 10 mei is het open wervendag. Dan kan je langs de werf van K wandelen en krijg je op een aantal plaatsen uitleg.

Meer info in het vorige bericht of op www.openwervendag.be

Ook de werf van de kreun en Kortrijk Xpo zijn te bezoeken op zondag 10 mei.

woensdag 6 mei 2009

Dag 647

De put die lange tijd open was net naast het Brilcentrum in de Wijngaardstraat verdwijnt stillaan:

maandag 4 mei 2009