To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

zaterdag 29 november 2008

dag 490

Ook op zaterdag wordt er doorgewerkt met het toedekken van het gelijkvloers.

donderdag 27 november 2008

Zwevegemstraat

De Zwevegemstraat is afgesloten tussen de Veemarkt en de Pluimstraat.

woensdag 26 november 2008

Verdiep 7 van torengebouw

In de voorbije week is er terug een verdiep van het torengebouw bijgekomen. Men is momenteel bezig aan het zevende verdiep van de trap/liftkoker van het gebouw.De muren van het eerste verdiep (waar er ook nog winkels komen) zitten ook in een eindfase zoals je kan zien.

dinsdag 25 november 2008

Toedekken niveau -1


Op dit ogenblik is ongeveer 40-50% van de totale oppervlakte toegedekt (links op de foto is een groot deel bijgekomen en achter de kraan). Tegen half december zou het niveau -1 moeten dicht zijn en kan de bouw van het gelijkvloerse niveau volop verder gaan.

zaterdag 22 november 2008

Opening shoppingcentrum in november 2009

Het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk gaat uiterlijk in november volgend jaar open. Pierre Iserbyt, bestuurder van projectontwikkelaar Foruminvest, geeft daarmee toe dat er vanaf nu rekening wordt gehouden met een vertraging van twee maanden.

Op een persconferentie donderdagavond van het pas opgerichte handelsdistrict was nogal optimistisch te horen dat de vertragingen best wel meevallen, maar Iserbyt sprak dat tegen. 'Het is wel moeilijk om nu een exacte datum naar voor te schuiven', zei hij gisteren aan de telefoon vanuit Cannes, 'maar het lijkt nu zeker dat de opening er voor eind november volgend jaar komt. Iets vroeger kan ook.'

Bij de aanvang van de werken was vooropgesteld dat het winkelcentrum zou openen op 16 september 2009. Sedertdien is al veel gespeculeerd over mogelijke vertragingen. Iserbyt zei nog dat Foruminvest voor Pasen volgend jaar de exacte datum wil bekendmaken van de opening van het nieuwe winkelcentrum K in Kortrijk.

Yvon Vanden Abeele, voorzitter ad interim van het handelsdistrict, maakte nog bekend dat de eerste twee zondagen na de opening van K koopzondagen zullen zijn in het hele centrum van de stad.

bron: www.nieuwsblad.be

Kortrijkse winkelcentra willen samenwerken

Het toekomstige winkelcentrum K, winkelcentrum Ring Shopping Noord, sportketen Decathlon en commercieel centrum Pottelberg zitten rond de tafel om tot een vorm van samenwerking te komen in de stad. Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) is daarvan de initiatiefnemer.

Waarin die samenwerking precies kan bestaan, is nog niet helemaal uitgemaakt. 'Er zijn heel wat ideeën', zegt burgemeester De Clerck. 'Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat er een shoppingbus rijdt die de consument van de ene plek naar de andere voert. Het belangrijkste op dit ogenblik is de bereidheid tot onderhandelen van de diverse centra. Allemaal geven ze te kennen die samenwerking echt te willen.'

Volgende maand is er een nieuwe vergadering. Burgemeester De Clerck hoopt tegen de opening van K tot een overeenkomst te komen.

bron: www.nieuwsblad.be

vrijdag 21 november 2008

Overzicht

Een stand van zaken in de bouwput:
Zoals je kan zien hebben bijn alle steunpalen een betonnen omhulsel gekregen. Daarna kunnen de dwarsbalken erop gelegd worden en kan men alles toedekken. Volgens de laatste berichten zou het gelijkvloerse moeten dicht liggen tegen half december, binnen een drietal weken dus...

maandag 17 november 2008

Nog een verdiep erbij

Het torengebouw is in de laatste week nog een verdiep gegroeid. Nog enkele te gaan.

dinsdag 11 november 2008

Ondergrondse parking

Het eerste parkingniveau (-2) is bijna volledig uitgegraven. Ook ondergronds wordt er dus druk doorgewerkt.

zondag 9 november 2008

Sint-Janslaan bijna af

Tegen het einde van de week zou de Sint-Janslaan terug moeten open gaan.
Er moeten nog heel wat steentjes gelegd worden, maar het ziet er naar uit dat de werken wel goed opschieten.


Ook de Spoorweglaan zou tegen eind deze week weer open moeten zijn voor het verkeer. Dan gaat ook wel de Zwevegemsestraat dicht voor het graven van de inrijtunnel die daar nog moet komen.

donderdag 6 november 2008

Elke eerste donderdag van de maand koopavond

De handelaars pakken normaal vanaf volgend voorjaar uit met een koopavond elke eerste donderdag van de maand. Binnenkort wordt de knoop doorgehakt. De aankondiging hiervan valt samen met een reeks maatregelen die de stad neemt voor een vlottere bereikbaarheid.

Kortrijk is een beetje vertrouwd met avondshopping. Jaren geleden experimenteerden de winkeliers er al mee op vrijdagavond. Toen bleek het evenwel niet zo'n succes. 'Daarom denken we om het nog eens te proberen maar dan op een donderdagavond', zegt de Kortrijkse Unizo-voorzitter Rudolf Scherpereel. 'Dat lijkt een beter tijdstip omdat ook de studenten dan nog in de stad zijn.'

Veel details zijn er nog niet bekend, want het idee is nog pril. 'Ik kan wel al zeggen dat de winkels dan zeker tot 20 uur zullen open zijn', aldus Scherpereel 'en wie dat wil zelfs tot 21 uur.'

Een formele beslissing is er nog niet, maar het enthousiasme bij de handelaars is groot. Dat bleek toen een delegatie van handelaars samen met Unizo en het pas opgerichte handelsdistrict begin deze week om de tafel zat.

Ook burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) is het voorstel zeer genegen. 'Het is van groot belang dat dit soort positieve initiatieven een kans krijgt in deze moeilijke periode van veel werkzaamheden in de stad.'

Er gebeurt nog meer. Met de vier winkelzondagen in het vooruitzicht wil het stadsbestuur extra inspanningen leveren om de consumenten makkelijker door het centrum te loodsen. Daarom komt er een speciale bus die mensen van de parkeerterreinen naar het centrum zullen brengen.

'Het parcours is nog niet helemaal bekend', zeggen burgemeester De Clerck en schepen van Mobiliteit Guy Leleu (CD&V). 'Maar die bus zal zeker langs de parkeerterreinen in de buurt van het station, de Handelskaai, de Broeltorens en de ondergrondse parkeerterreinen Veemarkt en Schouwburgplein rijden. De onderhandelingen met de busmaatschappijen zijn inmiddels gestart.'

Kortrijk is ook van plan om mystery drivers in te zetten. Dat zijn mensen die Kortrijk niet kennen maar toch de omleidingen moeten volgen. 'Soms durft er wel eens iemand een bord omdraaien en dan kunnen zij dat signaleren', zegt Leleu.

Ook hoopt de stad nog het parkeerterrein op Kortrijk Weide aan de Magdalenastraat te kunnen uitbreiden. Al wordt dat niet makkelijk, beseft schepen Leleu. 'Ik denk aan het stuk rechts op het terrein als je de parking oprijdt. Alleen is daar een hoogteverschil te overwinnen en moeten mijn diensten eerst nog bekijken of dat haalbaar is. Is het mogelijk, dan kunnen er nog vijftig tot honderd parkeerplaatsen bijkomen, bovenop de 400 tot 450 die er daar nu al zijn.'

bron: www.nieuwsblad.be

Stem op de poll aan de rechterkant als je voor of tegen de koopavonden bent. Reageren kan hier natuurlijk ook.

woensdag 5 november 2008

K op kruissnelheid

Nieuws uit de stadskrant van Kortrijk:


  • De uitrittunnel in de Sint-Janslaan, alsook de Sint-Janslaan zelf zijn zo goed als af. Vanaf 15 november is de laan opnieuw open voor het wegverkeer.

  • Vanaf 17 november starten de werken voor de tunnel in de Zwevegemsestraat. De omgevingsaanleg in deze straat verloopt tezelfdertijd.

  • Halfweg december zou de plaat van de gelijkvloerse verdieping moeten af zijn.

  • De vloerplaat van niveau +2 zou dan eind februari klaar zijn.

  • Het hele gebouw is wind- en waterdicht tegen eind juni.

  • Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, zal K in Kortrijk in het najaar 2009 openen.

dinsdag 4 november 2008