To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

dinsdag 30 september 2008

Nieuwkomers

De laatste nieuwkomers zijn:
- Shampoo
- Blokker
- Geox
- Essentiel
- Durvyn Barbier
- Camaieu
- Rituals
- So Waf
- Portrait Studio
- Collecta
- Twice As

de volledige lijst kan je terug vinden op de site van het SOK.

zondag 28 september 2008

Foto's bezoek werf K in Kortrijk

Op zondag 28 september kon iedereen de werf voor de eerste keer bezoeken.
Mijn fotoreeks kan je bekijken door op onderstaande foto te klikken:

vrijdag 26 september 2008

Dag 425

Vandaag is terug een groot stuk toegelegd. Zo verandert er veel op korte tijd. ook de grondplaat van het niveau -1 is bijna afgewerkt.

Dit kan je natuurlijk ook allemaal zelf komen bewonderen tijdens het werfbezoek, zondag 28 september tussen 10u en 12u. De ingang is bij de tunnel in de Romeinselaan.

woensdag 24 september 2008

Kortrijk zoekt oorzaak van verzakkingen

In Kortrijk wil het stadsbestuur dat een onafhankelijk expert op zoek gaat naar de oorzaak van verzakkingen in de Wijngaardstraat. Vele handelszaken daar hebben schade opgelopen.
De oorzaak van de verzakkingen wordt gezocht bij de werkzaamheden die in de buurt aan de gang zijn voor de bouw van een groot winkelcomplex. Maar de aannemers ontkennen elke betrokkenheid.

"We hebben contact gehad met de bouwheer van het winkelcomplex, met de vraag of ze de verantwoordelijkheid op zich willen nemen, maar voorlopig doen ze dat niet", zegt burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V).

Maar de herstellingen van de rijweg kunnen niet wachten totdat wél iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt en dus gaat De Clerck een gerechtelijke deskundige aanstellen.

"Er is schade, dus moet gezocht worden naar een vergoeding. En we moeten weten wie dat zal betalen", aldus de Kortrijkse burgemeester.

bron: deredactie.be

dinsdag 23 september 2008

Sint-Janslaan

Momenteel ligt de volledige Sint-Janslaan opengebroken voor de herinrichting van de straat.
De uitrit voor de nieuwe ondergrondse parking onder K.

maandag 22 september 2008

Niveau -1 bijna af


Vrijdag is terug een groot stuk gegoten van het niveau -1. Dit is nu bijna volledig dicht, hopelijk tegen zondag (de bezoekdag) volledig.

zondag 21 september 2008

donderdag 18 september 2008

Sionstraat

De Sionstraat die verdwenen was met de afbraakwerken begint stilaan terug vorm te krijgen. De structuur kan je al zien en wapening en beton wordt gegoten.

woensdag 17 september 2008

Wijngaardstraat opengebroken

Ter hoogte van de CM is men gestart met het zoeken naar de oorzaak van de verzakking.

dinsdag 16 september 2008

Ring Shopping Noord zet aanval in op K in Kortrijk

Ring Shopping Noord is van plan tegen volgende zomer zijn handelsoppervlakte uit te breiden, meer winkels aan te trekken en het aantal parkeerplaatsen met ruim 300 op te trekken. Precies op tijd, want in het najaar van 2009 opent het shoppingcentrum K de deuren in Kortrijk.

Als alles goed gaat, opent shoppingcentrum K op 17september volgend jaar de deuren in Kortrijk. Dat is morgen over één jaar. Het zorgt voor enige zenuwachtigheid bij de concurrerende winkelcentra elders in de regio, en dan vooral bij Ring Shopping Noord.

Het is beslist geen toeval dat Ring Shopping Noord, inmiddels in handen van Fortis, tegen volgende zomer met de nodige vernieuwingen wil uitpakken. Veel wil marketingverantwoordelijke Monique Decrop er nog niet over kwijt. 'Het gedetailleerde plan stellen we later dit najaar voor', zegt ze.

Toch liggen er al enkele krachtlijnen vast. Monique Decrop: 'Er komen zeker meer dan 300 parkeerplaatsen bij. Op de kleine groenzone achteraan kunnen er ruim 100 parkeerplaatsen komen en verder herschikken we het bestaande parkeerterrein. Alleen voor de handelaars en het personeel komt er parkeermogelijkheid bovenop het shoppingcentrum.'

Ook komt er een uitbreiding van de handelsoppervlakte met meer dan 1.500vierkante meter. 'Colruyt verhuist daar naartoe', zegt Monique Decrop, 'maar wordt slechts een stukje groter, waardoor er plaats vrijkomt voor nieuwe winkels.'

Dat maakt dat Ring Shopping Noord, het winkelcentrum aan de R8, straks alvast op één terrein de winnaar zal zijn. Alles samen moeten er daar 2.000 auto's een plekje kunnen vinden op het parkeerterrein. In het centrum van Kortrijk worden er dat minder: 1.100 in het parkeerterrein onder K in Kortrijk en ongeveer 650 op de nabij gelegen ondergrondse parkeergarage van de Veemarkt. De overige shoppers moeten hun auto al verder in de stad achterlaten of met het openbaar vervoer komen. Bovendien parkeer je bij Ring Shopping Noord gratis en dat zal niet het geval zijn in hartje Kortrijk.

K in Kortrijk zal met zijn 34.000vierkante meter winkeloppervlakte wel de grootste zijn. De totale winkeloppervlakte van Ring Shopping Noord bedraagt na de uitbreiding 16.500vierkante meter.

www.ringshopping.be

bron: www.nieuwsblad.be

maandag 15 september 2008

Geen doorgaand verkeer in de Spoorweglaan tot 15 november

Wegens veiligheidsoverwegingen wordt de Spoorweglaan tussen de Zwevegemsestraat en de St-Janslaan op 16 september om 11 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeer komende van het station wordt over 2 omleggingswegen gestuurd.

Voertuigen breder dan 2m20 rijden om via de Koning Albertstraat-Robbeplein-H. Consciencestraat-Kluifrotonde-Zandstraat-Min. Tacklaan-Wandelweg. Voertuigen smaller dan 2m20 rijden om via de Doornikselaan-St. Jorisstraat-Schouwburgplein-Doorniksestraat-Wandelweg.

In omgekeerde richting dienen alle voertuigen om te rijden via de Wandelweg-Min. Tacklaan-Zandstraat-Conservatoriumplein-Tolstraat.

Deze toestand zal zonder tegenbericht aanhouden tot halverwege november.

bron: www.kortrijkbereikbaar.be

zaterdag 13 september 2008

Verzakking riool oorzaak hinder Wijngaardstraat

De oorzaak van de problemen in de Wijngaardstraat in Kortrijk, is waarschijnlijk de verzakking van een riool. Die kwam er door de breuk aan de waterleiding enkele weken geleden.

Ter hoogte van de Christelijke Mutualiteiten (Sint-Janslaan) zou ook door het omvallen van een kraan, enkele maanden geleden, de riool zijn gebroken. Met een camera werd gepoogd te kijken wat er fout is.

Ondertussen wordt het rioolwater via een pomp omgeleid. De riool zelf wordt ter hoogte van de Dexiabank en de CM hersteld. De werken zullen een week duren.

bron: www.nieuwsblad.be

donderdag 11 september 2008

'Al maanden zitten we in de jus'

Dag na dag duikt er meer schade op aan de gevels van de Wijngaardstraat in Kortrijk. Ter hoogte van De Gilde is de scheur handengroot. Dinsdag was er een gaslek in de buurt. 'Onze straat is één werf' zeggen de handelaars.



Ik ga er niet veel meer over zeggen', zegt Geo Gyselinck. 'Ze horen ons toch niet. Dit is geen verkeersvrije straat meer, maar een werf en een loskaai. Woensdagochtend werd via de straat weer een kraan verplaatst. Zonder boe of ba wordt de straat dan ingepakt. Op hekken zouden de toeschouwers de werkzaamheden kunnen volgen, zo was ons beloofd. Het stond zelfs in de krant. Niets van dat. Het wordt een mooi werkje voor verzekeringen en advocaten.'

Een eerder geplaatste kraan ter hoogte van De Gilde in de Wijngaardstraat, richting Veemarkt, is woensdag inderhaast weer weggehaald. De bestrating kwam los van de gevels door het gewicht van de kraan. De schade werd met de dag groter. De Wijngaardstraat werd nog maar eens afgesloten en de schade wordt voorlopig hersteld.

Met de braderie zou alles opgeruimd worden. Er kwam weinig van in huis. De handelaars zeggen nog andere dingen, die ze liever niet zeggen. Ze houden immers nog van hun straat.

Handelaar Erwin Defuster van slagerij Dujardin prijst zich gelukkig nog erg trouwe klanten te hebben, maar het verlies is toch niet te becijferen en terug te eisen. Defuster: 'Ze blijven vriendelijk zeggen dat de verzekering alles zal vergoeden. Experts komen langs. Maar je moet eens kijken. Overal scheuren in ons blok. De wateraansluitingen breken af en dinsdag was er een gaslek. Alweer ging de straat dicht. Onze Wijngaardstraat is pas zes jaar geleden heraangelegd. De vernieuwde aansluitingen zouden wel standhouden, zei men. Maar bijna iedere dag is er iets. We zijn in normale omstandigheden langs alle kanten bereikbaar. Heel wat toegangen zijn nu afgesloten. Toen ik me vorige week kwaad maakte, werd een doorgang gemaakt voor de braderie. Prettig is anders. Ze zijn nu bezig een stuk van de straat opnieuw aan te leggen. Ik vermoed dat een en ander slecht is ingeschat. Er staat nog weinig overeind van wat ze ons beloofden. Toen een modderstroom indertijd opspatte, zouden ze de schade komen opruimen. De modder op mijn gevel zie je nog. Ik heb niemand gezien. We staan gewoon in de kou. We betalen grondlasten maar hebben niets te piepen. Unizo deed een vertwijfelde poging.'

'De hele buurt heeft schade. De Wijngaardstraat is in haar geheel twee centimeter gezakt. Aan mijn kassa loopt een breuklijn, muren barsten overal. De blauwsteen springt van mijn gevel. Ik verkoop verse waren. Als iemand anders vandaag geen stoelen verkoopt, dan misschien morgen wel. Maar mijn verse producten mag ik weggooien. En de kosten blijven dezelfde. Al maanden zitten we in de jus. En het einde is nog niet in zicht.'

bron: www.nieuwsblad.be

woensdag 10 september 2008

Gaslek

Door een gaslek werd dinsdag de Sint-Janslaan in Kortrijk afgesloten voor het verkeer. De kantoren in de buurt, van onder meer de Christelijke Mutualiteiten, moesten ontruimd worden. Oorzaak waren de graafwerken voor de uitrit van het winkelcomplex K in Kortrijk.

bron: www.nieuwsblad.be

Randopmerking: Ik weet niet voor welk verkeer ze de Sint-Janslaan moesten afsluiten want momenteel kan er geen enkele auto door en is het één opengebroken straat :-)

zaterdag 6 september 2008

Bezoek de werf K in Kortrijk

Wil je bij de eersten zijn om voet op K in Kortrijk te zetten?
Dan hou je best zondag 28 september vrij. De projectontwikkelaar houdt die dag van 10 tot 12 uur een kijkmoment op de werf van het winkelcomplex. Je komt er in via de tunnel in de Romeinselaan. Aan het begin van de rondgang ontvang je een korte beschrijving van de komende werken. Grote plannen geven je een idee van de doorsneden van het gebouw.
Op de vloerplaat – tegen dan is die van de ondergrondse verdieping(-1) gegoten – zullen insignes van de handelszaken die er zich zullen vestigen zijn aangebracht.

vrijdag 5 september 2008

Wijngaardstraat zakt weg

De Wijngaardstraat zakt weg, er is al een spleet van enkele centimeter tussen de gebouwen en de straat.