To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

donderdag 31 januari 2008

K op Wikipedia

K in Kortrijk heeft ondertussen ook zijn pagina gekregen op Wikipedia, dé online encyclopedie.
Kijk bij de "Links..." op de rechterkant van dezez blog of klik hier om naar de wikipediapagina te gaan.

Afbraakpuin belandt in brillenzaak


Puin dat afkomstig is van afbraakwerken voor het project 'K in Kortrijk' van Foruminvest, belandde woensdagmorgen in de brillenzaak van Stefan Somers. De schade is groot.

Opticien Stefan Somers schrok niet weinig toen woensdagmorgen bij afbraakwerken voor Foruminvest een stuk gevel door het raam van de eerste verdieping van zijn optiekzaak belandde. 'Ik hoorde zwaar geroffel', zegt Stefan Somers in de Lange Steenstraat 40. 'De kraanman had een deel van de gevel van het gebouw links, de vroegere kledingzaak Claudia Sträter, afgenomen. Op een bepaald moment moet een stuk gevel erg wankel gestaan hebben. Het kwam wat te vlug naar beneden en belandde in onze zaak. In principe huist ons magazijn op de eerste verdieping en stapel ik er onze brillen. Ik had een groot deel van de nieuwe collectie naar boven gebracht uit voorzorg en uit veiligheid. En dan gebeurt het ongeval net daar in plaats van beneden.'

Er waren al opmerkingen geweest bij de afbraak van de panden aan de Steenpoort. Dat bleek nog tijdens de jongste coördinatievergadering. De laatste die centrummanager Moena Langenraedt voorzat. Somers: 'Zelfs de werknemers hadden geopperd dat er misschien betere bescherming moest zijn. Het project moest echter vooruitgaan. Voor hen is dat natuurlijk maar een peulschil. De kosten zijn voor de verzekering maar het duurt weer een tijdje voor die papieren in orde zijn en alles uitbetaald is. Maar ik mag niet klagen. Het vuil en het stof is er natuurlijk maar de verkoop slabakt niet. Het is hopen op nog betere tijden.'

Tijdens de afbraakwerken van de panden aan de Steenpoort zullen de hekken voor de veiligheid nu tot een stuk in het winkelwandelgebied geplaatst worden. Zodra het mogelijk is, worden deze weer achteruit geplaatst om een vlotte doorgang in de straat te garanderen. De sloop zou eind deze week voltooid moeten zijn.

Op 9 oktober starten de werkzaamheden in de Zwevegemsestraat. De eerste maand zullen de rioleringswerken gebeuren en nadien worden de voetpaden weer verbreed en de hekken rondom de werfzone geplaatst zodat het aanleggen van de slibwanden kan starten. Er zal een doorgang zijn van de Veemarkt naar de Wijngaardstraat. Samen met de stad wordt ook herbekeken of het reinigen van de straten niet georganiseerd kan worden op vrijdagavond of zaterdagochtend, in plaats van de vrijdagochtend. Op die manier is de werftoegang in het weekend properder. In de Wijngaardstraat zijn er ondertussen problemen met waterinsijpeling in kelders. Bedoeling is om eventueel in drainage te voorzien.

bron: het nieuwsblad

dinsdag 29 januari 2008

Dag 184



Later nog een filmpje over deze sloop.

Slibwanden Sint-Janslaan

De officiële startdatum voor het aanleggen van de slibwanden in de Sint-Janslaan is uitgesteld tot 20 februari. Tegen eind januari zijn de voetpaden er weer breder aan beide zijden van de laan en zullen hekkens worden geplaatst rondom de werfzone. Voorlopig blijft de doorgang Veemarkt-Wijngaardstraat op de huidige locatie.

bron: het nieuwsblad

zondag 27 januari 2008

Gaslek in Wijngaardstraat

Omstreeks 15 uur vrijdag was er een gaslek in de Wijngaardstraat, ter hoogte van de bank Dexia. Een werknemer van Foruminvest raakte er een gasleiding. Er was een beperkte gasontsnapping. De werknemers van de nabije bank Dexia werden uit voorzorg naar huis gestuurd. Er vielen geen gewonden. Politie en brandweer bleven ter plaatse tot het euvel werd hersteld. Tot zolang bleef de doorgang naar de Wijngaardstraat afgesloten. (vkk)

bron: het nieuwsblad

woensdag 23 januari 2008

dinsdag 22 januari 2008

Afbraak laatste panden

Het is lang geleden dat ik nog eens een filmpje heb kunnen maken van afbraakwerken, ook wel omdat die bijna gedaan zijn natuurlijk. Maar hier is er nog eens eentje. Men sloopt heel voorzichtig de allerlaatste panden die uitgeven in de Langesteenstraat.

zaterdag 19 januari 2008

Afbraak laatste panden

Deze week is men ook begonnen met de afbraak van de allerlaatste panden die uitgeven op de Langesteenstraat.

Claudia Sträter is nu verhuisd naar de Kleine Sint-Janstraat.

vrijdag 18 januari 2008

Voortgang Romeinselaan




Met dank aan Dennis Hofman(Buurthuis Achturenhuis) voor het filmpje en de foto's

woensdag 16 januari 2008

NB06: Goede afspraken

Intussen werden met scholen en handelaars een aantal afspraken gemaakt. Zo werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen die ervoor moeten zorgen dat scholieren op een veilige manier van en naar de Pleinscholen kunnen fietsen en wandelen. De aanleg van een extra zebrapad, betere verlichting aan de werfsite, het plaatsen van een extra gemachtigd opzichter, … het zijn maar enkele initiatieven die de studenten ten goede komen.

Intussen gaan ook de kuisinspanningen verder. Zo is de werking van de wielwasinstallatie geoptimaliseerd en worden de aanpalende straten elke vrijdag aan een grondige poetsbeurt onderworpen.

Op deze manier wordt permanent geprobeerd om de hinder tot een minimum te beperken.

bron: nieuwsbrief 06

NB06: Een nieuwe fase in de werken

Intussen zijn de werkzaamheden hervat en is een nieuwe fase aangebroken. Sinds 7 januari is men immers gestart met de werken aan de Sint-Janslaan.
Na de aanleg van de tunnel aan de Romeinselaan is begonnen met de werken voor het maken van de uitrijtunnel aan de Sint-Janslaan. Deze werken zullen duren tot oktober 2008. Concreet betekent dit dat de Sint-Janslaan afgesloten wordt vanaf de Veemarkt tot de plaats waar de tunneluitgang gebouwd wordt. Tijdens het bouwverlof werd een supplementaire voetgangersdoorsteek gemaakt van de Wijngaardstraat naar de Kleine St-Jansstraat. Tot ongeveer april 2008 zal zo veel als mogelijk een aangepaste voetgangersdoorsteek tussen de Zwevegemesestraat en de Kleine Sint-Jansstraat
worden gecreëerd, wat niet altijd evident is als je weet dat er zich heel veel rioleringen, leidingen en buizen bevinden onder het kruispunt Veemarkt, Sint-Janslaan, Zwevegemsestraat en dat er tot april 2008 verder gewerkt wordt aan het dak op de tunnel van de Romeinse laan ter hoogte van de Veemarkt.
Vanaf april 2008 is deze zone voorlopig klaar en kan een alternerende voetgangersdoorgang van de Veemarkt naar de Kleine St-Jansstraat voorzien worden.
In principe zal de tunnel onder de Romeinselaan dan in gebruik genomen kunnen worden voor een deel van het werfverkeer.
Sowieso blijft de brede doorgang die er nu is van de parking Veemarkt langs de Romeinselaan naar het winkelwandelgebied, steeds bestaan en zal ook de voetgangersdoorgang vanaf de Veemarkt naar de Wijngaardstraat open blijven. Deze beide blijven de hoofdtoegangen naar het Winkelwandelgebied.

dinsdag 15 januari 2008

Simulatie binnenkant

Terwijl de graafwerken verder gaan, nog even een nieuw beeld van de binnenkant.

(bron www.foruminvest.be)

zaterdag 12 januari 2008

Terug werken op zaterdag

Het is heel lang rustig geweest op zaterdag maar vandaag zijn er toch weer enkele graafmachines zwaar aan het werk (met het bijhorende lawaai):

woensdag 9 januari 2008

Sint-Janslaan

Gisteren is men begonnen met het open breken van de Sint-Janslaan. De rijstrook die nog overblijft voor de vrachtwagens is met het slechte regenweer terug één grote modderpoel geworden.

maandag 7 januari 2008

K in de pers

De verschillende persartikelen:

nieuw adres

Zoals je kon lezen op http://winkelcomplexkortrijk.blogspot.com/ heeft deze blog dus een nieuw adres gekregen= http://KinKortrijk.blogspot.com/

Indien je de blog in je favorieten had opgeslagen, zal je dit moeten wijzigen. Dit kan door in de linkermenu op het item "Zet de blog bij je favorieten" te klikken.

zondag 6 januari 2008

K in Kortrijk (vervolg)

Hier ook een kort fragmentje van de bekendmaking en het wegnemen van het grote witte doek.



Verder werd er gisteren ook bekend gemaakt dat de eerste steenlegging voor begin april zou zijn. Op dat moment zou de volledige -1 verdieping moeten zijn uitgegraven. De werken zitten nog altijd op schema volgens Peter Verlinden van Foruminvest.

zaterdag 5 januari 2008

K in Kortrijk

K in Kortrijk

De nieuwe naam is dus K geworden met het toevoegsel "in Kortrijk".
Na de naamwedstrijd in 2007 waren er 9 overblijvers/winnaars. De winnaars hebben ondertussen elk een aankoopcheque (van 1000 tot 250 euro) gekregen om te besteden in de Kortrijkse binnenstad. Een marketingbureau is dan aan de slag gegaan en de K kwam in bijna alle voorstellen voor.
K is afgeleid van kern, kwaliteit, Kortrijk, K-Town, karakter, kuieren, ...
Om de naam iets meer inhoud te geven is er "in Kortrijk" aan toegevoegd.
"K" is hedendaags, licht en kan commercieel goed ingezet worden.






Het logo en de kleuren liggen nog niet helemaal vast, daar zoekt men nog naar variaties en alternatieven. Maar het logo biedt grafisch heel wat potentieel en moet het sterke en duurzame aspect van de letter K ten volle tot zijn recht laten komen.

Wat vind je van de naam? Laat je reacties hier achter...

Aftellen...

Update: nog even geduld, de bekendmaking is pas om 19u aan de werf zelf. Ik heb een sterk vermoeden dat de naam kort en krachtig zal zijn: K.

Het is aftellen naar de nieuwjaarsreceptie van deze avond om 17u op de Grote Markt van Kortrijk. Daar gaat men de nieuwe naam van het winkelcomplex officieel bekend maken. Je zal de naam deze avond hier nog kunnen terug vinden!

vrijdag 4 januari 2008

Schoenen Verduyn straks ook in winkelcentrum

Schoenen Verduyn hoopt een winkel te openen in het nieuwe winkelcentrum dat in september volgend jaar open gaat. De onderhandelingen gaan goed vooruit, al is er nog geen overeenkomst. Zaakvoerster Julie Verduyn zegt dat ze in die winkel één bepaald merk aan de man wil brengen. Verder wil ze er niets over kwijt. 'Eerst moet de overeenkomst beklonken zijn.' De winkels van Verduyn aan de Lange Steenstraat blijven bestaan. (vfb)

bron: het nieuwsblad

Werken winkelcentrum hinderen koopjes niet

De winkeliers in hartje Kortrijk tonen zich vrij tevreden over de opkomst op de eerste dag van de koopjes. Het is opmerkelijk, want de meesten klagen wel over omzetverlies de afgelopen maanden en wijzen daarbij naar de bouw van het winkelcentrum.

Het is koud en er valt motregen uit de lucht. Het is er aan te zien in de winkelwandelstraten van Kortrijk. Echt veel volk loopt er niet rond. Vlucht iedereen de winkels binnen? Op basis van de taferelen in de C&A aan de Doorniksestraat lijkt dat wel zo. Enkele honderden kooplustigen zijn er op zoek naar een koopje. Aan de kassa staan er twee lange rijen wachtenden. Nergens anders is het in de Kortrijkse winkels op de eerste dag van de solden zo overrompelend.

'En het is al de hele dag zo', aldus een tevreden verantwoordelijke Karen Tournicourt. 'Het is zelfs een beetje drukker dan anders in de solden. Vandaag verwachten we dat we naar schatting 5.000 klanten over de vloer gekregen zullen hebben.'

Ook bij Brooklyn aan de Korte Steenstraat is het druk. 'Deze morgen begon het wat gezapig, maar inmiddels loopt het prima', zegt gerante Kelly Maes. 'De opkomst is vergelijkbaar met vorig jaar.'

Bij concurrent Pepe Jeans iets verderop in de straat blijkt het iets kalmer. 'Het is niet alleen het slechte weer', zegt verantwoordelijke Sophie Dewitte. 'Het leven is duurder geworden en wij voelen dat.'

In de exclusieve schoenen- en kledijzaak Via Lunga aan de Lange Steenstraat is het eerder rustig. 'Het is beter als de solden op een woensdag beginnen', zegt zaakvoerster Julie Verduyn, 'dan krijgen we 's namiddags meer mensen over de vloer die vrijaf hebben. Toch zitten we qua verkoop ongeveer op de lijn van vorig jaar.'

Dat is ook te horen bij Tommy Hilfiger iets verderop.

Moraal van het verhaal: als er solden zijn, steken kooplustigen zonder morren een tandje bij en lijkt de moeilijker zoektocht naar een parkeerplaats van minder belang. Het neemt niet weg dat er de afgelopen maanden wel een dalende omzet was. Dat is toch wat een rondvraag leert bij een tiental handelaars in de winkelwandelstraten.

Zelfs C&A dat al bijna aan de Grote Markt ligt -vrij ver weg van de grote werken- klaagt dan toch. 'Vandaag is het prima zaken doen maar de voorbije maanden hebben we het gevoeld dat die werken aan de gang zijn', zo luidt het.

Hetzelfde verhaal bij Pepe Jeans. 'Tot oktober was het super, maar daarna ging het minder.' En bij Via Lunga: 'De laatste maanden van 2007 waren zeker niet rampzalig, maar we merken wel een mindere omzet.'

Alleen bij Brooklyn is er geen vuiltje aan de lucht. 'Onze omzet bleef de afgelopen maanden op peil. Het enige wat ik vaststel is dat onze klanten zich wat meer gedesoriënteerd voelen. Bijstand is verdwenen op de site van Foruminvest en Kortrijk centrum lijkt er plots anders uit te zien.'

bron: het nieuwsblad

donderdag 3 januari 2008

Nieuwe naam op 5 januari

Het zicht zoals het zou moeten worden vanuit de Lange Steenstraat.

Shopping Sint-Jan was echter een voorlopige werktitel voor het nieuwe winkelcentrum. Vorig jaar liep er reeds een wedstrijd waar er voorstellen konden worden gedaan. Een marketingbureau heeft zich in de afgelopen maanden gebogen over de naam en het concept. Tijdens de Kortrijkse nieuwjaarsreceptie op 5 januari zal de officiële naam bekend gemaakt worden van het nieuwe winkelcentrum.
Je zal deze naam zo snel mogelijk hier te lezen krijgen natuurlijk.

Of zal het gewoon Shopping Sint-Jan blijven? De url www.shoppingsintjan.be staat in ieder geval geregistreerd op naam van Foruminvest!

We zijn benieuwd wat het zal worden...