To see this banner you need to download and install Adobe Flash player.

maandag 31 december 2007

Gelukkig Nieuwjaar

De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen.

PS: klik gerust 1 keer op de reclema hierboven, zo zet je mijn nieuwjaar ook goed in ;-)

zaterdag 29 december 2007

Jaaroverzicht (deel 3)

  • Deze blog is opgestart op maandag 30 juni 2007 (bij het begin van de afbraakwerken)
  • Er kwamen reeds 25.470 bezoekers langs in de voorbije maanden
  • Dit is een gemiddelde van ongeveer 5.000 bezoekers per maand en 1.200 bezoekers per week.
  • De topdag was 27 november 2007 met 512 bezeoekers (de dag waar de boorkraan is omgevallen)
  • Woensdag is de topdag van de week, nipt gevolgd door de maandag en dinsdag.
  • Tussen 18u en 19u krijgt de site procentueel meest bezoekers, nipt gevolgd door het 11u-12u
  • Vanzelfsprekend komen de meeste bezoekers uit België. De top 5 wordt aangevuld met Nederland (1,8%), Verenigde Staten (0,6%), Frankrijk (0,4%) en Verenigd Koninkrijk (0,3%).

Nogmaals bedankt aan de trouwe bezoekers en hopelijk blijven jullie ook in 2008 regelmatig naar deze blog surfen.

donderdag 27 december 2007

Jaaroverzicht (deel 2)

woensdag 26 december 2007

Jaaroverzicht (deel 1)

Voor alle trouwe bezoekers alvast prettige feestdagen !

Met eindejaar in zicht, is het ook hier tijd om enkele overzichten te geven de komende dagen. Op de werf is het bouwverlof, dus daar valt momenteel niks te beleven, behalve een grootse stilte.

De voorbije maanden kreeg je heel wat video's te zien op deze blog.

  • In totaal werden er 32 video's geplaatst sinds begin augustus.

  • Al deze video's samen werden al meer dan 25395 keer bekeken.

  • 8 video's werden meer dan 1000 keer bekeken.

  • De best bekeken video (Hoe verplaatst ik een container) werd 3494 keer bekeken
:

maandag 24 december 2007

Foto-overzicht

Hierboven kan je nu een fotoshow bekijken van alle foto's die reeds op deze blog gepost geweest zijn in de voorbije maanden.
Klik op de fotoshow om ze groter te zien. Later op de week nog meer overzichten.

zondag 23 december 2007

Vuuravond @ werf

Op zondagavond 23 december verzorgde TVH De Wijngaard voor een vuuravond op de werf van Foruminvest. Het was aangenaam druk in de winkelwandelstraten rond de werf. Alleen jammer dat men net eind vorige week overal witte doeken aan de omheining heeft gehangen waardoor het zicht miniem was. Anderzijds was het ook spijtig dat niet de volledige werf werd benut en de kant van de Wijngaardstraat niet in het geheel werd betrokken.





vrijdag 21 december 2007

Het rapport van Het Nieuwsblad

De krant Het Nieuwsblad heeft een rapport opgesteld over de winkelstraten in Vlaanderen. Het resultaat voor Kortrijk kan je lezen op onderstaande links:

Eindresultaat: Op zoek naar een tweede adem.
Is aan de straatverlichting te zien dat het een winkelstraat is?
De straatverlichting valt niet meteen op als origineel of speciaal.

Staat meer dan vijf procent van de winkels leeg?
Neen, al is er wel wat leegstand, omdat er panden moeten verdwijnen voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum.

Geeft de straat een nette indruk?
De straat is niet vuil te noemen, maar ook hier zorgen de werkzaamheden ervoor dat het uitzicht niet echt piekfijn is.

Zorgt de aankleding van straat en winkels voor een 'winkelstraatsfeer'?
De Lange Steenstraat is weliswaar verkeersvrij, maar door de grote werkzaamheden ontbreekt de sfeer.

De score van de reporter?
De Lange Steenstraat krijgt van mij 6/10. De winkelstraat is weliswaar verkeersvrij, wat een troef is. Maar toch merk je ook als shopper dat het commerciële hart van de stad een tweede adem zoekt.

woensdag 19 december 2007

Opruimen slibwandinstallatie

De slibwanden zijn gegraven en momenteel is men bezig met die volledig installatie terug te demonteren en op te ruimen tegen het bouwverlof van volgende week.

dinsdag 18 december 2007

23/12: Vuuranimatie @ werf

De werfomgeving van Foruminvest krijgt tijdens de eindejaarsperiode een aangepaste aankleding. In de vaste werfomheining is een originele kerstverlichting geïntegreerd. Het loont dus de moeite om van de Grote Markt naar de Veemarkt te wandelen.

Op 23 december vormt de werf het decor voor een vuuravond. Talrijke kaarsen zetten dan de omgeving in vuur en vlam, grote vuurkanonnen spuwen hoge steekvlammen en er wordt geregeld vuurwerk afgeschoten.

De vuuranimatie op de werf van Foruminvest vindt plaats op 23 december van 16 tot 20 uur.

zondag 16 december 2007

Eiland van licht: Vuuravond 16 december 2007

Enkele sfeerbeelden van de Vuuravond:


Er zijn ook foto's gemaakt door studenten van de Academie en deze kan je zien door te klikken op de foto:

donderdag 13 december 2007

Vito's Lichtparade: 23 december

Vito de Vespa
Kinderen kunnen Vito helpen een succes te maken van zijn eindejaarsparade. Vito nodigt alle kinderen uit op zondag 23 december voor zijn spetterende eindejaarsfeest. Wie Vito helpt om van zijn parade een succes te maken, krijgt in ruil daarvoor een sappig, kruidig, warm, zuiders, overhééérlijk stuk pizza. De parade van Vito moet zo kleurrijk en feestelijk mogelijk worden. En daar kan jij Vito bij helpen.
Meer info: Oproep van Vito de Vespa

Maar er is meer: De TVH Wijngaard (dit is een samenwerkingsverband tussen de groepen Van Roey en Van Laere) zal op haar beurt op 23 december een lichtspektakel voorzien op de werfsite en dit naar aanleiding van de festiviteiten die die avond geörganiseerd worden op het Schouwburgplein. (bron: nieuwsbrief 5)

We zijn benieuwd!

woensdag 12 december 2007

Eiland van licht: 16 december

Op zondag 16 december wordt de Grote Markt en het centrum ondergedompeld in een prachtig lichtspektakel, de Vuuravond van Eiland van Licht. Vanaf 16 u worden daar meer dan 6000 lichtjes en kaarsen aangestoken, wat voor een niet te missen schouwspel zorgt. Het hoogtepunt van de vuuravond is de vuurwagen die omstreeks 17u30 zal toekomen op de Grote Markt. Beeldend kunstenaar Wim Doedel presenteert op deze wagen een strijd van staal, vuur, muziek, passie en energie.

dinsdag 11 december 2007

Bredere doorgangen + rechtzetting

Nu de werken goed vooruit gaan, zijn de doorgangen waar mogelijk terug iets breder gemaakt zoals hier aan Kreatos (tussen de Zwevegemstraat en de Sint-Janslaan)

Alleen de doorgang naar de Kleine St-Janstraat is momenteel afgesloten. Je kan de handelszaken wel nog bereiken door een kleine omweg te maken Twaalf Apostelenstraat.
Of zoals een tevreden buurtbewoner zo mooi schreef als reactie op een ander bericht:

Laat maar komen, de delen die af zijn. Daar kunnen we al geen hinder meer van hebben. Ook de doorgang aan de Kreatos is veel verbeterd, en kennelijk hebben ze bij foruminvest een spoedcursus poetsen gevolgd, want na het geklungel van de laatste weken slagen ze er in, ondanks het slechte weer, de straten aanvaardbaar proper te houden. Keep up the good work, en foruminvest: "als 't af is, komen we er éne drinken op uw kosten, en 't mag meer dan éne zijn ook.

We blijven duimen, en denken nu vooral aan de handelaars van de kleine St Janslaan. Daarom een warme oproep: "Wil je een CD onder de kerstboom? In de kleine St Janslaan zijn twee! speciaalzaken die je graag zien komen. En laat ondertussen uw zondagse pak eens stomen!
Toch even rechtzetten dat de straten momenteel proper gehouden worden door TVH Wijngaard, wat niet hetzelfde is als Foruminvest. Het is dus vooral TVH Wijngaard die heel goed werk levert :-)

maandag 10 december 2007

In/uitrit Romeinselaan

Het plafond van de inrit is reeds af.

Het graven van de inrit kan ook van start gaan.

vrijdag 7 december 2007

Nieuwe naam...

Shopping Sint-Jan is de werktitel van het nieuwe shoppingcomplex. Er is een wedstrijd geweest waar iedereen voorstellen kon doen en waar er enkele goeie zijn uitgekozen.
Een marketingbureau heeft nu zijn werk gedaan en binnenkort zou de nieuwe naam bekend moeten zijn.
Volgens de teasers die langs de werf gehangen zijn vandaag zou men de nieuwe naam nu officieel bekend maken op 5 januari 2008.

Nog even geduld dus... of willen die spandoeken al een tipje van de sluier oplichten?

Nieuwe verkeerscirculatie voor voetgangers en fietsers aan Romeinselaan-Veemarkt

Een veilig voet- en fietspad

Vanaf 7 december wijzigt de verkeerscirculatie voor voetgangers en fietsers in de Romeinselaan - Veemarkt.
In tegenstelling tot eerdere berichten wordt er om veiligheidsredenen geen autoverkeer toegelaten in de Romeinselaan. Wel wordt er een comfortabel fietspad (voor fietsers in beide richtingen) aangelegd langs de kant van de seniorenflats in de Romeinselaan. Hiervoor wordt het wegdek geherasfalteerd en wordt de scheiding met de werf afgebakend met herashekkens. De voetgangers kunnen gebruik maken van het trottoirs.

Deze verbinding sluit dan aan met de Twaalfapostelenstraat en verder met de Veemarkt. Ook wordt er een ruime verbinding gemaakt tussen de Twaalfapostelenstraat met de Kleine St Jansstraat, wat kan aanzien worden als een uitbreiding van de voetgangerszone.

bron: www.kortrijkbereikbaar.be

donderdag 6 december 2007

Nieuwe website over bereikbaar Kortrijk

Op de bouwwerf van het winkelcomplex Sint-Jan gaat het er heel bedrijvig aan toe. Maar ook naast de bouwput staat men niet stil. Regelmatig rukken de bezemwagens van de stad en Foruminvest uit om de straten in de omgeving proper te houden. Intussen hebben de stad en de projectontwikkelaar Foruminvest een charter ondertekend om de lokale handel in de omgeving van het winkelcomplex te versterken. Het centrummanagement heeft pijlen opgehangen om de bezoekers wegwijs te maken in de binnenstad. En vanaf deze maand kan je op de gloednieuwe webstek http://www.kortrijkbereikbaar.be/ je licht opsteken over alle werken in uitvoering en bijhorende wegomlegging.

Voor de sloopbedrijven zit het werk er zo goed als op, twee weken vroeger dan gepland waardoor de aannemer voor zit op schema. Ondertussen gaat de installatie van slibwanden verder. Hiervoor graven machines rondom de site sleuven tot 32 meter diep. Bewapening wordt in de sleuven geschoven en volgegoten met beton. Als deze klus erop zit (vermoedelijk tegen nieuwjaar) kan de aannemer de bouwkuip uitgraven. Tezelfdertijd worden ook de lagen in de ondergrond gebouwd.
De projectontwikkelaar maakt binnenkort ook komaf met de naam Shopping Sint-Jan, want deze maand maakt Foruminvest de nieuwe naam van het woon- en winkelcomplex bekend.

De gewijzigde verkeerssituatie in de omgeving van de bouwsite zit al aardig in de vingers. Op 7 december gaat de Romeinselaan weer open voor het fietsverkeer. Dit moet de verkeersstroom beter doen vlotten. Op vraag van de handelaars uit de Wijngaardstraat, de Sint-Jansstraat en de Kleine Sint-Jansstraat heeft het centrummanagement pijlen en situatieschetsen opgehangen om de bezoekers in de winkelwandelstraten wegwijs te maken. Nieuw is ook een aparte website die alle infrastructuurwerken op Kortrijks grondgebied bundelt, een initiatief van de stad in samenwerking met Unizo en de Koepel van Kortrijkse Handelaars. Op http://www.kortrijkbereikbaar.be/ – zo heet de site - vind je info over de werken die in uitvoering zijn en de wegomleggingen.

Vragen, opmerkingen of suggesties?
Klop aan bij het centraal meldpunt op het telefoonnummer 0800/90810 of mail naar meldpunt@kortrijk.be.

bron: www.kortrijk.be

zaterdag 1 december 2007

Actie tegen zinloos geweld

Op woensdag 28 november 2007 hielden alle scholen van de scholengemeenschap OLV Groeninge Kortrijk een actiedag tegen (zinloos) geweld.

Met deze actie hopen directies en leraren hun leerlingen gevoelig te maken voor het thema (zinloos) geweld. Er zijn de pijnlijke gebeurtenissen zowel in eigen land als in het buitenland, maar er zijn ook de kleine en grote pesterijen in de eigen omgeving. Helaas bestaat er geen pasklare oplossing voor het verschijnsel geweld.

Er werden tal van kunstwerken gemaakt die nu te zien zijn rond de werf van Foruminvest.